Menü

4+1 tipp, hogy soha többé ne kelljen bosszankodnod, ha foltos lesz a munkaruhád

Fogadjunk, hogy volt már olyan, hogy foltos lett a munkaruhád.

Sőt, biztos vagyok benne, hogy te is számtalan történetet tudnál mesélni, milyen változatos módokon lett koszos. (Ha van kedvenc történeted, írd meg nekünk az ugyfelszolgalat@medstyle.hu címre, örülnénk neki!)

Gondolom, hogy egy-egy ilyen eset neked is mindig bosszúságot okoz, mert egy mélyen beivódott folt örökre tönkreteheti a kedvenc munkaruhádat.

Ráadásul az sem mindegy, hogy milyen módszerrel állsz neki a folt eltávolításának. Egy rossz technika ugyanis több kárt okozhat, mint hasznot.

Hogy ne kelljen bosszankodnod többet, az alábbiakban összeszedtünk neked néhány tuti tippet a leggyakoribb foltok kiszedésére. Csak alkalmazd őket, és sokkal tovább marad tiszta és újszerű a munkaruhád.

 

Vérfolt

A vérfoltot legjobban hidrogén peroxiddal lehet eltávolítani a fehér munkaruhából. Használj egy tiszta, fehér, nedves rongydarabot, mártsd bele a hidrogén peroxidba, helyezd a foltra néhány percre, majd azonnal mosd ki a munkaruhát. Ügyelj rá, hogy színes ruhára ne kerüljön, mert kifakíthatja a szövet színét.

 

TIPP: A folttaszító hatású anyagok segítenek, hogy tisztán tudd tartani a ruháidat. A www.medstyle.hu oldalon sok ilyet találsz.

 

Tintafolt

Tinta eltávolításához óvatosan önts a foltra alkoholt vagy háztartási ammóniát. Ne dörzsölgesd, mert azzal csak elkened a szennyeződést.


TIPP
: Folttisztítás előtt mindig végezz színtartóssági tesztet a ruha egy kisebb, kevésbé látható területén.

 

Kávé- és teafolt

Cselekedj gyorsan, ne hagyd beszívódni! Szórj egy kis szódabikarbónát egy hidegvízzel benedvesített anyagra, és itasd át vele a foltot. Ne dörzsöld, mert csak jobban szétterjed a szennyeződés, és mélyebben bekerül a szövetbe.


Ha van egy folttisztító stifted, akkor azt is használhatod. Adj egy percet, hogy a szódabikarbóna kifejthesse hatását, majd öblítsd ki alaposan.

Izzadtságfolt

Régi, jól bevált, megbízható tisztítószer az ecet, ami jól működik a sárga izzadtságfoltok esetén is. Öntsünk ecetet az elszíneződött területre, hogy feloldjuk a szennyeződést, majd óvatosan dörzsöljük át a foltot.


Ezt addig ismételjük, amíg el nem tűnik a sárgaság. Ha nagyon makacs a folt, bedörzsölhetjük sóval is. A folttól megszabadított munkaruhát hagyjuk a napon megszáradni, majd mosogépben mossuk ki.

A legegyszerűbb megoldást keresed?

Tényleg működnek a fenti módszerek. De ha egy egyszerű, univerzális és bolondbiztos megoldást keresel, akkor szerezz be egy folttisztító stiftet!

Legnagyobb előnye, hogy könnyen magadnál tarthatod, és azonnal alkalmazhatod a szennyeződésre, így a folt nem tud mélyen felszívódni. Ma már nagyon jó hatású stiftek kaphatóak, akár minden orvos és nővér tarthatna egyet a táskájában. Jól használható a legtöbb egészségügyi szennyeződés, vér-, zsír-, tinta- és ételfolt esetében is. A makacs foltokkal is elbánik.

 

Neked milyen praktikáid vannak a munkaruhád tisztántartására?

Tartalomhoz tartozó címkék: Stiliszta Blog